Ultimate magazine theme for WordPress.

Tribina u BKC: Ljubav prema domovini | RTVTK

0 1


Udruženje “Oaza” u saradnji sa BKC Tuzla u srijedu, 28.02. sa početkom u 19:30, organizuje tribinu u Velikoj Sali BKC Tuzla. Gost predavač je uvaženi Nezim ef. Halilović Muderris. Živjeti u sigurnosti svoga doma, obezbjeđeni osnovnim životnim potrebštinama jedan je od oblika sreće na ovom svijetu.

Da bi mogli živjeti sigurno i spokojno u svom domu, te privređivati za svoju porodicu, potrebno je da živimo u jakoj društvenoj zajednici, u jakoj i stabilnoj državi.

Državu moramo jačati, potpomagati, brinuti o njoj, unapređiati je u svakom mogućem smislu. Ali domovina je puno više od države, ona je ideal kojem težimo, ona je tradicija koju njegujemo, ona je historija koje se ponosimo, ona je porodica koju volimo.

Zbog toga i zbog mnogo više mi svoju domovinu trebamo nositi u našim srcima, voljeti je kao što volimo svoje bližnje, čuvati je kao što čuvamo svoje domove i svoje porodice. Generacija prije nas je ovaj ispit uspješno položila, odbranila ju je i očuvala kako bi mogli da živimo u njenoj sigurnosti, i u sigurnosti svojih domova.

Jedan od izazova sa kojim su se morali da suoče bila je i odluka o nezavisnosti BiH, koja je donesena prije više od trideset godina. Mnoštvo pritisaka, ratna opasnost, neizvjesnost, specijalni rat, nisu ih spriječili da jasno iskažu svoj stav o nezavisnoj Republici Boani i Hercegovini.

Trideset godina kasnije mi se suočavamo sa mnoštvom drugih izazova, o kojima trebamo pričati i razmišljati. Upravo je ova tribina jedan od takvih načina pričanja i razmišljanja. Malo je živih ljudi koji trenutno mogu govoriti bolje i preče od proslavljenog borca Armije RBiH, alima, daije i komadanta, zlatnog ljiljana Nezima ef. Halilovića, Muderrisa.

I tema i predavač su definitivno interesantni za svakog pojedinca, te se nadamo da će da budu i razlogom posjete mnogih naših sugrađana. Nakon tribine posjetitelje očekuju nagrade i prigodna zakuska u holu BKC-a.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.