Ultimate magazine theme for WordPress.

Trump: TikTok je prijetnja nacionalnoj sigurnosti

0 0

Bivši američki predsjednik Donald Trump rekao je da je TikTok prijetnja nacionalnoj sigurnosti, ali da bi zabrana te popularne aplikacije pogodila djecu i ojačala Facebook kojeg je republikanac oštro kritikovao.

Trump je to rekao dok zastupnici ove sedmice razmatraju prijedlog zakona koji bi vlasniku TikToka ByteDanceu dao oko šest mjeseci da se odrekne vlasništva popularne aplikacije za kratke videozapise.

Zastupnički dom Sjedinjenih Američkih Država trebao bi u srijedu glasovati o zakonu koji kineskom ByteDanceu daje kratak rok za odustajanje od platforme koju koristi 170 miliona Amerikanaca.

“Ako zabranite TikTok, onda će Facebook i drugi, ali uglavnom Facebook, znatno ojačati. Mislim da je Facebook bio vrlo nepošten”, rekao je Trump za CNBC.

Trump je prethodno kritikovao kompaniju koja se sada zove Meta Platforms jer mu je ukinula pristup Facebooku i Instagramu nakon što je uklonila dvije njegove objave tokom napada na Kapitol 6. januara 2021. godine. Njegovi korisnički računi vraćeni su u februaru 2023.

Trump je također rekao da bi zabrana TikToka mogla utjecati na mlade ljude.

“Ima puno mlade djece na TikToku koja će poludjeti bez njega. Ima puno lošeg, ali i dobrog kod TikToka”, rekao je.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.