Ultimate magazine theme for WordPress.

Tužilaštvo TK istražuje ubistvo Selme Baluković (48) u tuzlanskom naselju Lipnica: Imala povrede na vratu i ubodnu povredu u predjelu grudnog koša

0 2


Postupajući tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona i istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK obavljaju sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi sa pronalaskom beživotnog tijela Selme Baluković (48) u porodičnoj kući u prigradskom tuzlanskom naselju Lipnica. Preminula žena je imala povrede na vratu i ubodnu povredu u predjelu grudnog koša. Danas će biti obavljena obdukcija tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti.

˝U kući je je pronađen i njen muž, pedesetogodišnji mađarski državljanin, koji je također povrijeđen, sa ubodnim povredama u predjelu abdomena. On je podvrgnut operativnom zahvatu u UKC –u Tuzla i trenutno se nalazi na odjeljenju intenzivne njege.Jučer je obavljen uviđaj na mjestu događaja i izuzeti su svi potrebni tragovi biološkog porijekla, kao i predmeti koji su od značaj za utvrđivanje činjenica koje se vezuju za ubistvo˝m saopštio je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Prema njegovim riječima, obavit će se sva potrebna vještačenja, a izdata je i naredba za tjelesni pregled mađarskog državljana. Također, istražitelji obavljaju saslušanja određenih osoba koji bi mogle imati saznanja o događajima koji su prethodili ubistvu žene.

˝Više informacija ćemo biti u mogućnosti saopćiti nakon obavljanja potrebnih vještačenja i istražnih radnji˝, istakao je Arnautović.

Vezano: Ubistvo ženske osobe u tuzlanskom naselju Lipnica

(TIP)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.