Ultimate magazine theme for WordPress.

Tuzla: Održan sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 4. aprila 1992. godine

0 1


U Gradskoj upravi Tuzle u ponedjeljak je održan  sastanak Organizacionog odbora zaduženog za obilježavanje 4. aprila 1992. godine, datuma od posebnog značaja za noviju historiju grada Tuzle, kada je Skupština opštine Tuzla donijela Odluku o organizaciji i pružanju otpora agresiji na Bosnu i Hercegovinu na području grada Tuzle.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici Grada Tuzle, javnih preduzeća i ustanova, te predstavnici Policijske uprave Tuzla, koji su angažovani u organizaciji ovog značajnog događaja. Razmijenjene su informacije o aktivnostima koje su već poduzete, te dogovorene i konkretne aktivnosti koje će biti realizovane kako bi se dostojanstveno obilježio ovaj dan.

Također, utvrđen je Program obilježavanja koji uključuje odavanje poštovanja i polaganje vijenaca na spomen obilježjima na ceremonijalnom platou Slana Banja, kao i svečanu sjednicu u JU Narodno pozorište u Tuzli.

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, naglašavajući važnost ovog datuma za identitet grada Tuzle, pozvao je sve građanke i građane, da se u četvrtak, 4. aprila, pridruže obilježavanju ovog značajnog datuma u historiji Tuzle jer četvrti april je također i dokaz da Tuzla baštini višegodišnju tradiciju zajedničkog života, multietičnosti, kulturalnosti i poštivanja svih različitosti.

Organizacioni odbor nastavit će s pripremama, a detalji planiranih aktivnosti bit će objavljeni u narednim danima.

(TIP)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.