Ultimate magazine theme for WordPress.

U avgustu “Prvi međunarodni susreti-Živinice Open 2024” | RTVTK

0 0


Od 02. do 06 avgusta ove godine u Živinicama će biti održani „Prvi Međunarodni susreti – Živinice Open 2024“. Organizator privrednih susreta je Grad Živinice uz partnersku podršku Vlade Tuzlanskog kantona i Privredne komore Istanbula. Cilj manifestacije je predstaviti Grad Živinice kao sredinu otvorenu za saradnju i umrežavanje domaćeg i inostranog privrednog sektora. U fokusu jedinstvenog privredno-kulturnog događaja “Prvi Međunarodnih susreta – Živinice Open 2024“ biće ekonomski razvoj, poslovno okruženje, zelena agenda i dekarbonizacija, s naglaskom na potencijal bh. dijaspore i kreiranje perspektivnije budućnosti u Bosni i Hercegovini, navodi Began Muhić, gradonačelnik Živinica.

Jedan od ciljeva je da privrednici ovog grada, koji su respektabilni poslodavci sa izvanrednim poslovnim rezultatima, posebno u oblasti izvoza, uspostave čvrstu saradnju sa privrednicima širom svijeta od Norveške, Njemačke, Austrije, Slovenije Republike Turske i Hrvatske.

Veliku ulogu u organizovanju ove privredne manifestacije ima i Udruženje poslodavaca Grada Živinice.

U okviru programa biće održane panel diskusije, vizuelna prezentacija domaćih firmi, učesnica susreta i tradicionalna „Internacionalna kuhinja“ tokom koje će posjetitelji imati priliku da probaju neka od najukusnijih tradicionalnih jela iz preko 20 partnerskih zemalja. „Prvi Međunarodni susreti – Živinice Open 2024“ biće održani od 02. do 06 avgusta ove godine u organizaciji Grada Živinice uz partnersku podršku Vlade Tuzlanskog kantona i Privredne komore Istanbula.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.