Ultimate magazine theme for WordPress.

U ponedjeljak počinju pojačani inspekcijski nadzori u Federaciji BiH

0 1


Federalni inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove počinju od ponedjeljka akciju pojačanih inspekcijskih nadzora na području Federacije BiH.

Cilj je suzbijanje nezakonitih djelatnosti u pojedinim oblastima inspekcijskog nadzora koje su prepoznate pod pojmom sive ekonomije.

” Napominjemo, 12 federalnih tržišno, turističko-ugostiteljskih inspektora Federalnog tržišnog inspektorata započeli su pojačani nadzor sedam dana ranije, 04.03.2024. godine.

Nadzore provode Mješoviti timovi Federalne uprave za inspekcijske poslove i kantonalnih inspekcijskih organa, u skladu s “Programom pojačanih inspekcijskih nadzora na području svih kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine” za period mart-avgust 2024. godine””, navodi se u saopštenju Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Predmet inspekcijskih kontrola su, između ostalih, prometovanje roba i usluga, vođenje poslovnih knjiga, prometovanje drvnih sortimenata, promet građevinskog materijala, izdavanje fiskalnih računa, korištenje novčanih poticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, obavljanje farmaceutske djelatnosti, te nadzori u drugim oblastima iz nadležnosti 11 federalnih inspektorata. Pojačani nadzori obavljat će se do 25.08.2024. godine.

Iz Federalne uprave apeluju na privredne subjekte da usklade svoje poslovanje s pozitivnim propisima kako ne bi bili predmet sankcioniranja. Po okončanju akcije pojačanog inspekcijskog nadzora na području Federacije BiH, javnost će biti informirana o rezultatima iste.

” Molimo građane da uočene nepravilnosti u radu privrednih subjekata prijave putem:

– kontakt forme „Prijavi nepravilnost“ na web stranici FUZIP (https://fuzip.gov.ba/prijavi-nepravilnost/

– telefona za prijave: 033 /22 66 44 (otvoren 24 sata)

– e-maila: [email protected]

– poštom, na adresu Fehima ef. Čurčića br. 6. Sarajevo”, stoji u saopštenju.

 

 Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.