Ultimate magazine theme for WordPress.

U pretresima u TK pronađena veća količina oružja i eksplozivnih sredstava | RTVTK

0 0


Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu provođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela, 20. i 21. februara izvršili operativnu akciju na više lokacija na području TK.

– Riječ je o dvodnevnoj akciji policije provedenoj na jedanaest lokacija, kojom su bila obuhvaćena bezbjedonosno-interesantna lica na području Tuzle, Lukavca, Srebrenika, Gračanice i Gradačca – navode u Upravi policije TK. 

U akciji su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa krivičnim djelima nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška krađa, krađa, nedozvoljena trgovina i neovlaštena proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga: veća količina oružja, municije, eksplozivnih sredstava, cigareta, tehnički uređaji, te određena količina materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge (koje su dostavljene Kantonalnom tužilaštvu TK-a radi vještačenja), kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

O realizovanim aktivnostima upoznato je Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona kojem će, nakon kompletiranja predmeta i dokumentovanja krivičnih djela, biti podneseni odgovarajući izvještaji protiv više osoba.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.