Ultimate magazine theme for WordPress.

U toku pripreme bh. juniora za meč sa selekcijom Slovenije

0 0


Juniorska fudbalska reprezentacija BiH počela je pripreme za utakmicu sa selekcijom Slovenije. Utakmica će biti igrana 22. marta u Murskoj Soboti.

Selektor Igor Janković očekuje da ekipa prikaže dobru igru u predstojećoj utakmici:

”Motivacija da pobijedimo proizlazi iz nošenja reprezentativnog dresa. Naš trijumf na Kipru označio je naš povratak u borbu za plasman na veliko takmičenje. Idemo naprijed korak po korak, svjesni rizika koji su pred nama. Iako se suočavamo sa izazovima u sastavu zbog povreda i odsustva nekih igrača koji su se pridružili drugim reprezentacijama, to nas ne obeshrabruje. Naprotiv, daje nam dodatnu snagu i motivaciju da pružimo izvanredan nastup”.

Janković je još dodao:

”Temeljno smo analizirali našeg protivnika, sa kojim smo odigrali dvije utakmice u prethodnih godinu i po dana. Dobro poznajemo njihov stil igre, i teško da možemo jedni druge nečim iznenaditi. Važno je da ostanemo fokusirani tokom cijelog meča i da ispoštujemo strategije koje ćemo razraditi ove sedmice. Slovenija predstavlja izbalansiranu ekipu koja ima kvalitetnog selektora, koji je i moj prijatelj, te brojne igrače koji su aktivni u inostranim klubovima i imaju dobru minutažu. Svi dijelovi njihovog tima pokazuju kvalitetu, što se odražava kroz rezultate na reprezentativnom nivou, ali isto tako su ranjivi kao i svaki drugi tim. Naš fokus je isključivo na nama samima, potrudit ćemo se da odigramo izuzetno kvalitetnu utakmicu, jer pozitivan rezultat vraća nas u igru za plasman na Evropsko prvenstvo”.

Utakmica je na programu 22. marta u 18:00 sati na stadionu ”Fazanerija” u Murskoj Soboti.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.