Ultimate magazine theme for WordPress.

U toku radovi na asfaltiranju puta u ulici Zlatnih ljiljana, MZ Simin Han

0 1


Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, i pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, dr.sc. Miralem Mulać su posjetili Mjesnu zajednicu Simin Han kako bi obišli radove na dionici puta dugoj oko 100 metara. Ovaj projekt realizovan je zahvaljujući sredstvima osiguranim od strane Vlade Tuzlanskog kantona i Grada Tuzle. Asfaltiranja puta radi se u ulici Zlatnih ljiljana, i predstavlja još jedan korak ka unapređenju kvaliteta života građana ove mjesne zajednice.

Gradonačelnik Lugavić istaknuo je da je ovo samo jedan od 64 putna pravca koji su obećani za rad u ovoj godini. “Započeli smo s ostvarivanjem naših obećanja. Posebno bih istaknuo da je za ovaj projekat, kao i za mnoge druge u povratničkim naseljima, Vlada Kantona izdvojila određena sredstva i finansira instalaciju puta i uređenja putne infrastrukture. Ovakav pristup pokazuje da saradnjom svih nivoa vlasti možemo brže i efikasnije unaprijediti kvalitet života građana Tuzle”, izjavio je gradonačelnik Lugavić.

Ovaj projekat Grada Tuzle doprinosi poboljšanju infrastrukture u gradu, ali i dokazuje  da lokalna samouprava ispunjava obaveze prema zajednica, te će u narednom periodu nastaviti raditi na sanaciji putne infrastrukture.

(TIP)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.