Ultimate magazine theme for WordPress.

Uređene zelene površine na lokaciji Crveni 7 u Tuzli

0 0


Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, u okviru održavanja zelenih površina, a u sklopu završnih radova na uređenju skvera na lokaciji Crveni 7, putem JKP “Komunalac”, u ponedjeljak je na centralnim površinama izvršila sadnju raznovrsnih ukrasnih sadnica poput juniperusa, saliksa, juke, cvjetajućih dunjarica, erike i pampas trave, u kombinaciji sa ružama.

Kombinovane sadnice su trajnog karaktera i tokom cijele godine smjenjivaće se faze cvjetanja i zelenila. Zahvaljujući zimzelenim trajnicama koje i u zimskom periodu, kada vegetacija miruje, imaju mogućnost proizvodnje kiseonika i u potpunosti zadovoljavaju estetiku površina za koje su namjenjene. U periodu od maja do juna, navedene površine bit će dodatno obogaćene sezonskim cvijećem.

Paralelno sa uređenjem skvera, Služba za komunalne poslove provodi i poslove higijene grada, pri čemu se trenutno vrši pranje naselja Stupine. Održavanje asfaltnih površina nastavlja se prema Programu održavanja, uz utvrđenu dinamiku pranja i čišćenja grada, čime se osigurava čist i uredan gradski prostor za sve građane.

(TIP)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.