Ultimate magazine theme for WordPress.

Uskoro isplate naknada osobama sa invaliditetom i civilnim žrtvama rata | RTVTK

0 1


FOTO: RTVTK Arhiva

Iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike u petak su pušteni nalozi za naknade civilnih žrtava rata i to sa određenim zakašnjenjem zbog čekanja zahtjeva iz svih deset kantona.

Ministarstvo će, zbog ovog kašnjenja naknada svima onima koji redovito dostavljaju zahtjeve, u narednom periodu razmotriti trenutni sistem puštanja naloga kako ne bi bili izjednačavani oni koji uredno i na vrijeme dostavljaju zahtjeve s onima koji kasne, odnosno da oni koji dostave zahtjeve na vrijeme budu na vrijeme i isplaćeni.

Ovu praksu Ministarstvo ranije nije praktikovalo jer se nastojalo da svi korisnici naknada imaju jedan datum na koji mogu očekivati uplate.

PUŠTENI NALOZI I ZA ISPLATU NAKNADA OSOBAMA SA INVALIDITETOM

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike unijelo je i naloge za isplate februarskih naknada osobama sa invaliditetom u ukupnom iznosu od 21.538.937,78 KM još u ponedjeljak, te su do sada sigurno puštene i iz Federalnog ministarstva finansija prema krajnjim korisnima.

Ove sedmice Vlada FBiH utvrdila je i Prijedlog zakona o jedinstvenim načelima i materijalnoj podršci osobama sa invaliditetom i uputila ga u parlamentarnu proceduru, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.