Ultimate magazine theme for WordPress.

Uskoro nova cijena za brašno od 25 kg, najavljeni novi proizvodi na spisku akcije “Zaključavamo cijene”

0 1


Trgovci koji učestvuju u dobrovoljnoj akciji  ”zaključavamo cijene” predložili su dodatno smanjenje cijene brašna u pakovanju od 25 kg.

U dosadašnjoj akciji snižena i zaključana cijena brašna od 25 kg iznosila je 23,95 KM, a nova cijena je 22,20 KM, saopćeno je iz Federalnog ministarstva trgovine (FMT).

Ovo dodatno sniženje omogućili su domaći mlinari koji su snizili nabavnu cijenu brašna.

Domaći proizvođači koji su do sada učestvovali u ovom projektu, na posljednjem sastanku na kojem je dogovoreno produženje akcije, izrazili su zadovoljstvo rezultatima i ocijenili da su svi akteri zabilježili pozitivne efekte akcije. Stoga su pozvali i svoje kolege proizvođače iz drugih sektora da se pridruže i daju svoj doprinos društveno odgovornom poslovanju.

Akcija ”zaključavamo cijene” nastavlja se i nakon 15. marta i trajat će do 15 juna. U drugom krugu akcije biće sniženo 50 + proizvoda.

Federalno ministarstvo trgovine u dogovorima je s trgovcima da se na prošireni popis uvrste i određeni prehrambeni proizvodi neophodni za ishranu oboljelih od dijabetesa, celijakije, kako bi se izašlo u susret i ovim specifičnim kategorijama kupaca.

U akciji učestvuju 32 trgovačka subjekta, koji imaju više od 2.500 prodavaonica.

Poziv je otvoren i u drugom krugu akcije da se pridruže i trgovci i domaći proizvođači i budu dio ove partnerske pozitivne priče.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.