Ultimate magazine theme for WordPress.

Uvijek je bila za primjer, samo da dođe češće – PressMedia

0 1


Lepa Brena na sceni je četiri decenije i poslije toliko godina uspješne karijere čini se da se o njoj sve zna.

Iako kada je na sceni i pod svjetlima reflektora djeluje kao da nema nijedan problem i da je ništa ne muči, Brena baš kao i svi prolazila je u životu i kroz teške trenutke, pričaju komšije i sugrađani jedne od naših najpopularnijih pjevačica.

Komšinica Lepe Brene, ali i dugogodišnja kućna prijateljica sa osmijehom je otvorila vrata svog stana raspoložena da otkrije detalje iz života jugoslovenske zvijezde koje publika nikada nije imala priliku da čuje.

“Ja je poznajem i njenu mamu Ifetu, bila je kod mene non-stop, stara, živjela je sama tu pa je dolazila kod mene. Bila je simpatična i ja sam stalno sa njom bila. A Brenu poznajem i Faketu i brata njenog i sve”, kaže komšinica Mirsada.

Komšinica se sjeća i Brene iz perioda kada je bila mlađa pa nam je otkrila i kakav je bila đak jer joj je sticajem okolnosti njen suprug predavao u školi.

“Bila je lijepa, išla u gimnaziju. Bila je fina, baš je bila primjer ovdje. Bila je pametna, moj muž joj je predavao, petice je imala, dobar je bila učenik. Borila se i izborila se. Razmišljam često o njoj, ona je jedna od najboljih pjevačica. Jedina koja je iskoristila to svoje sve što je i naumila, da bude pjevačica. Ona je jedina, ja mislim, najpametnija od svih njih jer je sačuvala novac. Nije rasipala, sačuvala je i postala ovo sad što je postala.”

Komšinica je imala priliku da upozna i Breninog supruga Bobu Živojinovića.

“Ona čuva svoj brak, a Boba je divan. Dolazili su ovdje. Dolazili su i iz Granda jedno vrijeme kad je otac Abid umro, tada sam i ja išla tamo kod njih. I kad je Ifeta umrla morala sam i ja da budem tamo…”, kaže i otkriva kako je Brena podnosila te teške trenutke koji su joj se dogodili u životu:

“Pa bilo joj je teško, ali mama joj bila toliko bolesna da je nije maltene prepoznavala, kako sam čula, kako mi je doktorka iz Beograda rekla. Samo je mene spominjala jer sam bila najviše tu i govorila mi je: ‘Ti si mi treća ćerka’”.

Školska drugarica se takođe osvrnula na to što je Brena izgubila roditelje.

“Kad vi izgubite roditelja, izgubite neku povezanost i onda to malo teže ide. Znate, drugo je kad ja živim tu i sad normalno je da mene veže i mjesta gdje su sahranjeni roditelji, a vidim ja po mojim sestrama, ti si daleko i ti se polako otuđiš od svega i onda je teško… Sad, jedino ako je ne veže nostalgija za neke ljubavi ovdje, bivše…”, kaže drugarica iz gimnazije i otkriva sa osmijehom: “Znam, bilo je svašta.”

A koliko je oduvijek bila atraktivna sjeća se i komšinica iz zgrade u kojoj je Brena živjela.

“Jeste, pa bila je ona živa, društvena. Uvijek je bila popularna na neki način i pjevala je i tu u omladinskom centru pa i u gimnaziji.”

Iako je u to vrijeme možda to iskakalo u odnosu na neka pravila, komšinica kaže da Brenu ništa nije interesovalo.

“Ali nije to nju interesovalo. I dan danas, da je interesuje nešto ili neko ona ne bi postala ovo što jeste. Gledala je sebe i kako njoj odgovara”, kaže komšinica.

Koliko su je slava i novac promenili komšinica takođe veoma dobro zna.

“Nije je uopšte novac promijenio, samo što bih voljela eto češće da je viđam ovdje, da dođe jer je obećala. Rekla je neće ona zaboraviti Brčko, neće ona zaboraviti nas”, priča komšinica Mirsada i dodaje:

“Mi smo svi ponosni na nju, samo ima nekih koji, šta ja znam, uvijek je toga bilo, ali ja sam uvijek ponosna na nju i kažem moja Brena i dopisujem se i lajkujem. Ja sam oduševljena i kažem nemam ništa ružno, uvijek ću reći sve najbolje o njoj.”

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.