Ultimate magazine theme for WordPress.

Veliki broj građana je na putu ka Srebrenici: Iz BIHAMK-a su uputili apel vozačima

0 0

Od ranih jutarnjih sati pojačan je promet putničkih vozila i autobusa na putevima prema Srebrenici. Zbog toga su iz BIHAMK-a uputili apel vozačima da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

– Povodom obilježavanja 29. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije, danas je zabranjen saobraćaj teretnih vozila preko 3,5 tone na svim putevima koji iz smjera Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode prema Srebrenici.

Danas je na snazi i zabrana prevoza eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine. Također, ova zabrana je na snazi i na putevima: Drinjača-Konjević Polje-Milići, Vlasenica-Luke, Konjević Polje-Bratunac, Drinjača-Bratunac-Srebrenica i Srebrenica-Zeleni Jadar, saopćili su iz BIHAMK-a.

Inače, ovih dana se bilježe izuzetno visoke temperature zraka, zbog čega se od vozača nalaže da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima.

– Ukoliko putujete u najtoplijem dijelu dana, pravite češće pauze i unosite dovoljne količine vode u organizam. Budite odmorni i skoncentrisani, čuvajte vaš život i živote ostalih učesnika u saobraćaju. Molimo i bicikliste, motocikliste, korisnike električnih romobila, kao i pješake da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise, dodali su iz BIHAMK-a.

Također, zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.