Ultimate magazine theme for WordPress.

(VIDEO) Oluja Beryl odnijela nove žrtve: Troje poginulih u Teksasu

0 0

Tropska oluja Beryl donijela je u ponedjeljak zavijanje vjetrova i obilne kiše u jugoistočnom Teksasu, usmrtivši najmanje tri osobe, te poplavila autoputeve i zatvorila naftne luke.

Otkazano je više od 1.300 letova a 2,7 miliona domova i preduzeća je ostalo bez strue.

Beryl, najraniji zabilježeni uragan kategorije 5 u sezoni, oslabio je od uragana nakon što je pogodio obalni teksaški grad Matagorda opasnim olujnim udarima i jakom kišom prije nego što je krenuo preko Houstona, saopćio je američki Nacionalni centar za uragane (NHC). Agencija navodi da bi uslovi mogli izazvati tornada u Teksasu, Luizijani i Arkanzasu.

Oluja, za koju se očekuje da će brzo oslabiti kako se kreće prema unutrašnjosti, prošle sedmice je ostavila destrukciju prošavši kroz Jamajku, Grenadu i Sent Vincent i Grenadine. Poginulo je najmanje 11 ljudi u Meksiku i na Karibima, a prije nego što je stigla u Teksas, rekao je novinarima potguverner Dan Patrick.

U Teksasu, 53-godišnji muškarac i 74-godišnja žena poginuli su u dva incidenta od drveća koje je palo na njihove kuće u oblasti Houstona u ponedeljak. Treća osoba, zaposlenik grada Houstona koji je išao na posao, utopio se u podvožnjaku, rekao je Patrick.

Aktivnosti prerade nafte su usporile, a neke proizvodne lokacije su evakuirane u državi koja je najveći proizvođač nafte i prirodnog gasa u SAD.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.