Ultimate magazine theme for WordPress.

Zakazana redovna i hitna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona

0 3


U četvrtak, 15. februara 2024. godine održat će se hitna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona, koju je predsjednik Skupštine Žarko Vujović zakazao za utorak, na sjednici Kolegija Skupštine. Dnevni red će biti utvrđen na sjednici.

Zadužena je Vlada Tuzlanskog kantona da pripremi informaciju o sigurnosnoj situaciji u Tuzlanskom kantonu, s posebnim naglaskom na tragični događaj koji se dogodio 7. februara 2024. godine. u Tuzli. Također, Vlada je dužna da, preko Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, dostavi Skupštini sve interne akte koji se odnose na postupanje u vezi sa navedenim slučajem.

Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona zakazao je i 20. redovnu sjednicu Skupštine Tuzlanskog kantona na kojoj će zastupnici, između ostalog, razmatrati prijedlog Budžeta Tuzlanskog kantona za 2024. godinu i prijedlog Zakona o izvršenju budžeta, prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o naučnoistraživačkom radu, ažuriran Plan zaštite od požara Tuzlanskog kantona i više dokumenata analitičkog i informativnog karaktera.

Redovna sjednica Skupštine biće održana u srijedu, 21. februara.

(SAVJET)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.