Ultimate magazine theme for WordPress.

ZBOG DAVANJA LAŽNOG ISKAZA: Porodice podnijele krivičnu prijavu protiv majke ubice Uroša Blažića

0 1


[{“img”:”/img/vijesti/2024/02/uros_blazic.jpeg”,”full”:”/img/vijesti/2024/02/uros_blazic.jpeg”,”caption”:””,”bg”:”51574c”}]

Saša Panić, Milosav Todorović i Stefan Marković iz Dubone podnijeli su krivičnu prijavu protiv Biljane Blažić, majke Uroša Blažića, koji je 4. maja prošle godine počinio brutalna ubistva u Duboni i Malom Orašju.

Njihov advokat Stefan Stefanović objašnjava u razgovoru za N1 da se Biljani Blažić stavljaju na teret tri djela: lažno prijavljivanje, davanje lažnog iskaza i nedozvoljeno posjedovanje oružja.

„Ukratko ću obrazložiti ova djela, ali ne bih da otkrivam detalje. U vezi sa lažnim prijavljivanjem, što se tiče Saše Panića i Milosava Todorovića, u pitanju je situacija iz avgusta kada su išli na saslušanje u tužilaštvo u Smederevo. Oni su prolazili ulicom i vidjeli su tada Biljanu Blažić. Ona ih je zbog toga prijavila za ugrožavanje bezbjednosti. Tu su i prijave protiv Stefana Markovića u vezi sa trovanjem njenog psa, da je zapalio njenu vikendicu i zagadio njen bunar“, kaže Stefanović i dodaje da su „njene prijave samo vrsta torture i metod pritiska na porodice ubijenih“.

Stefanović je optužio majku osumnjičenog da je prilikom davanja prošle godine zvaničnog iskaza iznijela neistine i sakrila mnoge stvari, prije svega oko imovine porodice osumnjičenog.

„Ona je neistinito davala jedne podatke, dok je druge koje je znala prikrivala. Sve je to radila zbog onemogućivanja naplate iz imovinsko-pravnog zahtjeva porodica ubijenih i ranjenih u postupku naknade štete“, istakao je Stefanović.

Kazao je i da je Biljana Blažić kriva za sakrivanje veće količine oružja.

„To je njihovo zajedničko oružje, oružje cijele porodice. Ona je svakako znala za to. Sada je na tužilaštvu da se izjasni o podnijetoj prijavi. Nadamo se da će pokrenuti istragu u vezi sa pomenutim krivičnim djelima“, zaključio je advokat Stefan Stefanović.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.