Ultimate magazine theme for WordPress.

Žena je svakog dana peglala odjeću suprugu iako je RADIO KAO FARMER, otkrila i razlog – PressMedia

0 1


Peglala je svakog dan odjeću svom suprugu koji je radio kao farmer, na polju. Čudilo je to njihovog unuka jer je smatrao da je to bespotrebno jer se odjeća ionako brzo isprlja.

Ispričala mu je zašto to radi i bila je to velika lekcija za njega.

Dr Bo Brok koji je vlasnik veterinarske klinike u Americi i autor knjige “Crowded in the Middle of Nowhere”, humoristične priče o seoskoj zajednici u Teksasu, podijelio je sa svima dirljivu priču.

Imao je 13 godina kada je pitao svoju baku zašto svakog dana pegla odjeću svom mužu koji oldazi na polje u radničkoj odjeći i pritom ne viđa bilo kog drugog osim njih dvoje i nekoliko farmera. Ono što mu je rekla, nikada nije zaboravio.

– On je najljepši muškarac kog je Bog ikada stvorio. On je moj najbolji prijatelj i ljubav života – ispričala je i napomenula da je uvijek željela da njen muž izgleda lijepo i uredno jer “nikada se ne zna ko može da ga sretne”.

Nakon toga Bo koji je tada bio tinejdžer, posmatrao je svog djedu i razmišljao o bakinim riječima. Nije mu izgledao kao “najljepši muškarac na svijetu”, kako je rekao – godine su ga uzele pod svoje.

– Nosio je naočae prevelike za svoje lice, ali njemu je jedino važno bilo da kroz njih dobro vidi sve što ga zanima – dodao je.

FOTO: TRACTORS CHEMER / YOUTUBE/ SCREENSHOT

Pitao je baku, vođen dečjom radoznalošću, kako to da ona svog muža smatra najljepšim. Baka se “toliko smijala da je izgledala na tren kao djevojčica”.

– Te bore oko očiju nisu uvijek bile tamo, a sjećam se i kada je imao prave zube. On ima najljepše plave oči koje sam ikada vidjela. Potpuno su iste boje kao nebo neposredno pred zalazak Sunca. Cijelo njegov lice blista kada se smije, a glas mu je toliko smiren i raskošan da svi u devet okruga žele da ga čuju kada govori. Želim da se osjeća lijepim. Svaki dan peglam njegovu odjeću jer sam se zbog njega sve ove godine osjećala lijepom. On je čovjek vrijedan poštovanja – istakla je.

Bo je imao 30 godina kada je shvatio riječi svoje bake. Kada nekoga duboko i iskreno volimo, tada nam je ta osoba jednostavno najljepša na svijetu, to je prava ljubav, piše Reader’s Digest.

U priči se ne radi o tome da kućne poslove treba da obavljaju jedino žene kako bi neko mogao da zaključi jer ta podjela nema bilo kakvo opravdanje. Zašto i muškarci ne bi peglali odjeću, kao svoju tako i odjeću svojih partnerki. Suština je u poštovanju i o tome da nam je voljena osoba uvijek najljepša, što je daleko bliže istini od površnih ocjena nečijeg izgleda, prenosi Žena Bllic.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.